Volledig scherm
Het leger zet voor de oefening onder meer 30 voertuigen in. © GinoPress B.V.

Grote militaire oefening bij Heracles Almelo en disco Bays Reutum

ALMELO/REUTUM - In Almelo en Reutum is aanstaande maandag een grote militaire oefening. De Eenheid 11 Geneeskundige Compagnie spijkert de eigen werkzaamheden bij in de Twentse plaatsen. De eenheid komt met ongeveer dertig voertuigen naar Almelo en Reutum. 

Zoals de naam van de compagnie al doet vermoeden, houden deze militairen zich hoofdzakelijk bezig met geneeskundige activiteiten. In het veld worden deze legereenheden bijgestaan door mensen van de Nationale Reserve. 

Liefhebbers van kanonnengebulder en schietgerei komen overigens niet aan hun trekken maandag, want de betrokken eenheid gebruikt voor de oefening geen oefenmunitie of echte kogels. Wel bestaat er grote kans dat buurtbewoners en voorbijgangers de militairen en hun voertuigen zien, want de soldaten verplaatsen zich via de openbare wegen. Daarbij proberen de deelnemers de overlast tot een minimum te beperken. 

Heracles en Bays

De eerste oefening heeft maandagmiddag plaats van 13.00 tot 16.30 uur in en rondom het stadion van Heracles Almelo. Aansluitend is er van 17.30 tot 23.30 uur een oefensessie bij discotheek Bays in Reutum. De keuze voor normaal gesproken drukke locaties is een bewuste, omdat de werkelijkheid meestal niet te vergelijken is met afgesloten oefenterreinen. 

Almelo e.o.