Volledig scherm
PREMIUM
Oud-Almeloër Peter Koekebakker in betere tijden, met een aantal van zijn cliënten. Voor honderden honden vond de import-Spanjaard een veilig thuis. © Kees Luising

Grote problemen voor Zuid-Spaans asiel van overleden Almeloër: dood dreigt voor vele dieren

ALMELO/LA LINEA/POELDIJK - Het Zuid-Spaanse asiel van de in maart van dit jaar overleden Almeloër Peter Koekebakker zit in grote problemen. De landeigenaar wil de grond in La Linea zo snel mogelijk verkopen. Honderden opgevangen dieren dreigen hun thuis kwijt te raken. De kans bestaat dat de dieren bij sluiting worden afgemaakt.  

De stichting Animal In Need laat het daar niet bij zitten. Al meer dan veertien jaar biedt de organisatie uit Poeldijk het asiel van Koekebakker op allerlei manieren hulp, door onder meer vrijwilligers te leveren. Voorzitter Irma Neijman kan er niet over uit dat al het werk van de overleden Almeloër en zijn mensen binnen een paar maanden vernietigd wordt. „De dood van Peter was al verschrikkelijk en nu dit”, zegt de voorzitter. „Toen hij overleed, stond er een dag later al een bord met te koop voor de deur. Kennelijk wilde de eigenaar van de grond er al langer vanaf.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen