Volledig scherm
PREMIUM
Oud-Almeloër Peter Koekebakker in betere tijden, met een aantal van zijn cliënten. Voor honderden honden vond de import-Spanjaard een veilig thuis. © Kees Luising

Grote problemen voor Zuid-Spaans asiel van overleden Almeloër: dood dreigt voor vele dieren

ALMELO/LA LINEA/POELDIJK - Het Zuid-Spaanse asiel van de in maart van dit jaar overleden Almeloër Peter Koekebakker zit in grote problemen. De landeigenaar wil de grond in La Linea zo snel mogelijk verkopen. Honderden opgevangen dieren dreigen hun thuis kwijt te raken. De kans bestaat dat de dieren bij sluiting worden afgemaakt.  

De stichting Animal In Need laat het daar niet bij zitten. Al meer dan veertien jaar biedt de organisatie uit Poeldijk het asiel van Koekebakker op allerlei manieren hulp, door onder meer vrijwilligers te leveren. Voorzitter Irma Neijman kan er niet over uit dat al het werk van de overleden Almeloër en zijn mensen binnen een paar maanden vernietigd wordt. „De dood van Peter was al verschrikkelijk en nu dit”, zegt de voorzitter. „Toen hij overleed, stond er een dag later al een bord met te koop voor de deur. Kennelijk wilde de eigenaar van de grond er al langer vanaf.”

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.