Bij de inbraken bij de visclub en de stadsboerderij zijn onder andere grasmaaiers en bladblazers gestolen.
Volledig scherm
Bij de inbraken bij de visclub en de stadsboerderij zijn onder andere grasmaaiers en bladblazers gestolen. © Politie Almelo

Grote schade na inbraken in Almelo

ALMELO - Bij Stadsboerderij Beeklust en bij een visclub aan de Buitenhaven Westzijde in Almelo is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. 

Bij Stadsboerderij Beeklust aan de Ledeboerslaan werd tussen maandag 16.30 uur en dinsdag 8.20 uur ingebroken. „Heel erg vervelend”, vindt Gaby Bossink. Zij is beheerster van de boerderij, die onderdeel is van De Twentse Zorgcentra. 

Ingeslagen raam 

Bij Stadsboerderij Beeklust werken mensen met een verstandelijke beperking of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bossink, tevens werkzaam als begeleidster, ontdekte de inbraak toen ze dinsdagochtend bij haar werk aankwam. 

„Ik zag dat een raam was ingeslagen en dat de grasmaaier, de bermmaaier, de hogedrukspuit en twee bladblazers weg waren. Toen heb ik gelijk de politie gebeld. Het blijkt dat de inbrekers de spullen mee naar buiten hebben genomen door de deur. Het is echt heel vervelend, vooral omdat we de meeste dingen bijna dagelijks gebruiken”, stelt Bossink. „Je merkt ook aan onze werknemers dat ze het er veel over hebben en dat ze geschrokken, boos en verdrietig zijn.”

Visclub 

In ongeveer dezelfde periode, tussen maandag 18.00 uur en dinsdag  12.30 uur, werd er ingebroken bij een visclub aan de Buitenhaven Westzijde in Almelo. Daarbij werd het rolluik geforceerd en een ruit vernield. Bij deze inbraak werden diverse goederen weggenomen. De braakschade aan het gebouw is groot. 

De politie doet onderzoek naar de zaken en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. 

  1. Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’
    PREMIUM

    Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’

    ALMELO/BORNE/ENTER – Autobedrijf AutoVen is uitgelopen op een fiasco. De zaak aan de Twentelaan in Almelo is al na vier maanden gesloten. Rudy en Harriëtte van de Ven zijn naar eigen zeggen met de verkeerde mensen in zee gegaan. Die personen betichten op hun beurt het autobedrijf van allerlei duistere zaakjes. De politie heeft het in onderzoek en kwam deze vrijdag bij het Enterse bedrijf van Van de Ven in actie wegens een bedreiging.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.