Zara-Lizzy in de armen van tante Sharona op de dag van haar geboorte.
Volledig scherm
Zara-Lizzy in de armen van tante Sharona op de dag van haar geboorte. © Familie Noltes

Grote verslagenheid na overlijden Almelose baby Zara-Lizzy

ALMELO - De verslagenheid is groot bij de familie Noltes na het verlies van hun pas geboren kind Zara-Lizzy. Ze overleed donderdag in een ziekenhuis in het Duitse Bremen. 

De Almelose baby  werd daar op de intensive care behandeld, nadat ze infectie van het Adenovirus had opgelopen. De combinatie met een hersenvliesontsteking is het kind fataal geworden. 

Een week na haar geboorte op 20 januari werd ze ziek. Eerst werd ze behandeld in het ZGT ziekenhuis in Almelo. Daar konden ze haar niet meer helpen. Dat gold ook voor andere Nederlandse ziekenhuizen. Zo was er in Groningen geen plek voor de baby.  

Vervolgens  is met spoed naar Duitsland gebracht. Het korte leven van Zara-Lizzy duurde niet langer dan een maand

Ouders aan  haar zijde

Quote

Dag liefste mooiste poppetje. Voor altijd in mijn hart. Vergeten doe ik je nooit

Sharona Noltes, Tante Zara-Lizzy

In Bremen weken de ernstig bezorgde ouders niet van haar zijde, maar de spaarpot van de jonge vader en moeder raakte leeg tijdens het wekenlange verblijf in Duitsland. In Almelo leefde de familie intens mee.

Ter ondersteuning begon Zara-Lizzy’s tante Sharona Noltes een hulpactie. Via de website Gofundme zamelde ze geld in voor de extra kosten in Bremen. Het vooraf gestelde doel van 3.000 euro werd in een week bereikt.

Mooi afscheid

Afgelopen dinsdag leek het nog veel beter te gaan met Zara-Lizzy.  Artsen voorzagen dat ze volgende week zelfs naar Nederland zou mogen terug keren. Maar woensdagavond kreeg de baby een terugval. Andere medicatie mochten niet baten. Haar longen waren te zwak geworden om verder te leven. 

Evenals de rest van de familie is Sharona Noltes zeer verdrietig. Op haar Facebook-pagina heeft ze het overlijden van Zara-Lizzy vrijdagmorgen bekend gemaakt. „Helaas hebben alle goede zorgen en haar gevecht niet mogen baten. Dag liefste mooiste poppetje. Voor altijd in mijn hart. Vergeten doe ik je nooit”, schrijft Sharona. 

Ze vermeldt daarbij dat het ingezamelde geld aan een ‘mooi afscheid’ wordt besteed.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.