Volledig scherm
Quinten ten Broeke (links) en Henri Geugies, de organisatoren van het HAHA festival. © Bert Kamp

HAHA-festival in Almelo hoopt op 5.000 bezoekers

ALMELO/NIJVERDAL - John de Bever, Django Wagner en hoofdact Jan Smit. Het HAHA-festival in Almelo moet een feestje voor iedereen worden.

Heerlijk Almelo’s Hollands Avondje. Met de naam van het festival dat 30 september in het Schelfhorstpark plaatsvindt, willen organisatoren Henri Geugies en Quinten ten Broeke meteen de toon zetten. „De naam moet een positief effect naar buiten hebben. HAHA, daar worden mensen toch vrolijk van? Dat is nou precies onze bedoeling.”

Spontaan idee
Twee maanden geleden was van het HAHA-festival nog geen sprake. Henri Geugies: „Een week of zes terug zat ik met Quinten op het terras hier in de stad. Dat ging eigenlijk over iets anders. Tussendoor vertelde ik dat ik met het idee zat om een feestje te organiseren, hier in Nijverdal op de markt. Met wat jong talent uit de regio en een leuke afsluiter, zoals John de Bever. Zegt Quinten tegen mij: ‘Dat ga je niet doen, want dat doe ik al in Almelo, alleen dan wat groter’. Daarmee was het idee al snel geboren. Waarom niet samen een festival in het leven roepen.”

5000 bezoekers
De keuze voor het Schelfhorstpark betekent dat de organisatoren groots moeten inzetten. Ten Broeke: „We hebben wel even over Nijverdal nagedacht, maar het marktplein hier is eigenlijk al te klein. De huizen zitten zo dichtbij, geluidsoverlast is dan echt een probleem. Daar hebben we in het Schelfhorstpark veel minder last van. Moet je kijken hoeveel ruimte daar is. Het park is groot, we hopen dan ook op 4.000 tot 5.000 bezoekers. Met de nieuwe namen die de laatste week bekend zijn gemaakt, denken we dat te halen.”

Hollands
Meebrullen met ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’, ‘liever te dik in de kist dan een feestje gemist’, of ‘Viva Hollandia’ wordt het devies op het HAHA-festival. Bijna zeven uur achtereen, van half 5 tot 1 uur 's nachts, staat een breed scala van de Hollandse artiesten op het podium. Een bewuste keuze aldus Henri Geugies. "Zodra de eerste artiest begint, komt er geen dj meer aan te pas. Alles is live, met Jan Smit als grote publiekstrekker, ergens midden op de avond.

Toekomstmuziek
Hoewel de eerste editie van het HAHA-festival nog moet plaatsvinden zijn Henri Geugies en Quinten ten Broeke in gedachten al stiekem bezig met volgend jaar. „Dit is zeker geen eenmalig festival”, stelt Geugies. „Het idee voor volgend jaar is om het feest over twee dagen te verspreiden. De ene dag zal lijken op de editie van dit jaar, de tweede dag staat dan in het teken van classics, zoals bijvoorbeeld Rob de Nijs.”

Almelo e.o.