Het eerste team van Zenderen Vooruit wist zich afgelopen jaar te handhaven in de tweede divisie.
Volledig scherm
Het eerste team van Zenderen Vooruit wist zich afgelopen jaar te handhaven in de tweede divisie. © Reinier van Willigen

Handbalverenigingen Bornerbroek en Zenderen Vooruit gaan intensief samenwerken

BORNERBROEK/ZENDEREN - De handbalverenigingen uit Bornerbroek en Zenderen gaan komend seizoen nog meer samenwerken dan ze al deden. Afgelopen seizoen waren er vier gezamenlijke teams, vanaf nu worden alle teams samengevoegd. 

„Samen kunnen we veel meer dan alleen”, stelt Leoniek Besselink, trainster van Zenderen Vooruit.  Van een fusie wil echter nog niet helemaal spreken. „We gaan in eerste instantie verder met de namen Zenderen Vooruit/Bornerbroek en andersom. Ook een gezamenlijk logo en dezelfde shirts zijn er nog niet, maar daar wordt over nagedacht.”

Landelijk niveau 

Besselink hoopt dat de verenigingen op deze manier meer jeugdleden kunnen behouden. „Voor meiden van een jaar of 15 is het natuurlijk niet leuk als je met veel jongere speelsters in een team zit, omdat er anders geen team gevormd kan worden. Als je twee verenigingen samenvoegt, dan kan dat wel. Bovendien kun je teams dan ook op een hoger niveau spelen. Zo gaat ons B-team op landelijk niveau spelen.”

De verenigen hebben samen vier seniorenteams en elf jeugdteams. „Als je één grote vereniging bent, heb je meer leden en meer geld om goede trainers een kleine vergoeding te betalen. Bij Zenderen Vooruit hebben we op dit moment een sterk eerste team, dat zich heeft gehandhaafd in de tweede divisie. We moeten zorgen dat er in de toekomst aansluiting is vanuit de jeugd.”

Twee locaties 

Voor wedstrijden en trainingen blijven de teams voorlopig op de twee huidige locaties, de IISPA in Almelo en sporthal ‘t Wooldrik in Borne. „Wij hopen in de toekomst helemaal in 't Wooldrik terecht te kunnen, als daar meer ruimte komt. Maar nu behoort dat niet tot de mogelijkheden, omdat de hal gewoon vol is.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.