Treinreizigers in Hardenberg kunnen hun voordeel doen met de Nedersaksenlijn zegt ALMA, de reizigersvereniging wil 40.000 handtekeningen ophalen.
Volledig scherm
Treinreizigers in Hardenberg kunnen hun voordeel doen met de Nedersaksenlijn zegt ALMA, de reizigersvereniging wil 40.000 handtekeningen ophalen. © Lenneke Lingmont

Handtekeningenactie voor betere spoorverbinding tussen Twente en Groningen

Reizigersvereniging ALMA wil binnen nu en een jaar 40.000 handtekeningen verzameld hebben. Met zoveel krabbels kan ALMA de Nedersaksenlijn op de agenda van de Tweede Kamer krijgen. 

ALMA strijdt onder meer voor het verbeteren van het Openbaar Vervoer in de regio Almelo-Hardenberg-Ommen. ,,We zijn voorzichtig begonnen met een petitie en hebben nu al 4.000 krabbels. Volgende maand gaan we gestructureerd handtekeningen ophalen. Ons doel: in december 2019 er 40.000 hebben’’, zegt voorzitter Chris de Goede.

250 miljoen

De Nedersaksenlijn moet uitkomst bieden voor de plaatsen bij de Duitse grens in Overijssel, Drenthe en Groningen. Door tussen Emmen en Musselkanaal spoor aan te leggen, kunnen twee bestaande treinverbindingen - in overwegend Groningen en Overijssel - aan elkaar gekoppeld worden. De reistijd voor OV-gebruikers in de oostelijke gebieden wordt er in veel gevallen mee verkort. 

Verschillende fracties van de Staten van Overijssel lieten al weten voor de lijn te zijn. ,,Dit plan gaat echter over meerdere provincies. Dus we hebben landelijke steun nodig. De verbinding kan voor de leefbaarheid in de dorpen en steden veel betekenen. Met het Openbaar Vervoer worden vele plaatsen een stuk dichterbij. Het kost 250 miljoen, is de beraming. Dat lijkt veel, maar is voor de aanleg van de verbinding echt een koopje.’’

Poll

Handtekeningenactie voor betere spoorverbinding tussen Twente en Groningen

  • Ik teken! Dit is een grote aanwinst voor ons spoornet (60%)
  • Handtekeningen zijn leuk, maar zonder geld kom je nergens (19%)
  • Laten we eerst eens beginnen met een spoorlijn naar de Achterhoek (21%)
1324 stemmen

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.