Rugby speelt een centrale rol tijdens de coaching van deelnemers aan De Harde Leerschool.
Volledig scherm
PREMIUM
Rugby speelt een centrale rol tijdens de coaching van deelnemers aan De Harde Leerschool. © Frans Nikkels

Harde aanpak moet Almelose Joël (21) voorgoed uit de shit helpen

ALMELO - De Harde Leerschool pakt jongeren met ‘een rugzakje’ flink aan. Op het terrein van de Almelose rugbyvereniging Big Bulls krijgen probleemjongeren training in weerbaarheid, sociale vaardigheden en mentale coaching. „Maar de deelnemers moeten het zelf willen, zelf doen.”

Hij heeft z’n portie shit wel gehad. Op z’n zeventiende het huis uitgetrapt, drugs gebruikt en hij heeft - zoals hij het zelf zegt - alles gedaan wat god verboden heeft. De uit Almelo afkomstige Joël heeft in z’n jonge leven al het nodige meegemaakt. 21 jaar is hij nu. Hij wil afscheid nemen van dat oude leven, niet meer omgaan met die verkeerde vrienden, een baan vinden en voor altijd weg uit de shit. Dat is voor Joël de drijfveer om mee te doen aan De Harde Leerschool.  Een groep jongeren uit Almelo en omgeving wordt op allerlei gebieden flink onder handen genomen tijdens en een cursus van acht weken. De deelnemers hebben ‘een rugzakje.’  Drie dagen in de week is het voor de jongeren vol aan de bak op het terrein van de Almelose rugbyvereniging Big Bulls.

  1. Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’
    PREMIUM

    Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’

    ALMELO/BORNE/ENTER – Autobedrijf AutoVen is uitgelopen op een fiasco. De zaak aan de Twentelaan in Almelo is al na vier maanden gesloten. Rudy en Harriëtte van de Ven zijn naar eigen zeggen met de verkeerde mensen in zee gegaan. Die personen betichten op hun beurt het autobedrijf van allerlei duistere zaakjes. De politie heeft het in onderzoek en kwam deze vrijdag bij het Enterse bedrijf van Van de Ven in actie wegens een bedreiging.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.