Volledig scherm
PREMIUM
Rugby speelt een centrale rol tijdens de coaching van deelnemers aan De Harde Leerschool. © Frans Nikkels

Harde aanpak moet Almelose Joël (21) voorgoed uit de shit helpen

ALMELO - De Harde Leerschool pakt jongeren met ‘een rugzakje’ flink aan. Op het terrein van de Almelose rugbyvereniging Big Bulls krijgen probleemjongeren training in weerbaarheid, sociale vaardigheden en mentale coaching. „Maar de deelnemers moeten het zelf willen, zelf doen.”

Hij heeft z’n portie shit wel gehad. Op z’n zeventiende het huis uitgetrapt, drugs gebruikt en hij heeft - zoals hij het zelf zegt - alles gedaan wat god verboden heeft. De uit Almelo afkomstige Joël heeft in z’n jonge leven al het nodige meegemaakt. 21 jaar is hij nu. Hij wil afscheid nemen van dat oude leven, niet meer omgaan met die verkeerde vrienden, een baan vinden en voor altijd weg uit de shit. Dat is voor Joël de drijfveer om mee te doen aan De Harde Leerschool.  Een groep jongeren uit Almelo en omgeving wordt op allerlei gebieden flink onder handen genomen tijdens en een cursus van acht weken. De deelnemers hebben ‘een rugzakje.’  Drie dagen in de week is het voor de jongeren vol aan de bak op het terrein van de Almelose rugbyvereniging Big Bulls.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.