Harry en Truus Zandhuis in hun zit/slaapkamer van Het Meulenbelt. Ze konden als echtpaar hun intrek nemen. Iets dat maar af en toe voor komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Harry en Truus Zandhuis in hun zit/slaapkamer van Het Meulenbelt. Ze konden als echtpaar hun intrek nemen. Iets dat maar af en toe voor komt. © Lenneke Lingmont

Harry en Truus na 53 jaar huwelijk samen in verpleeghuis in Almelo: ‘Wie goat niet meer oet mekaar’

Dansen in Oldenzaal, trouwen, samen oud worden in Almelo. En dan, op een dag naar het verpleeghuis. Een leven in vier stappen. Harry en Truus Zandhuis wonen nu in verpleeghuis het Meulenbelt. Samen. Heel bijzonder, want zo vaak komt het niet voor als echtparen tegelijk hun intrek nemen. „We willen ook dat laatste stuk bij elkaar zijn.”

  1. Twee slachtoffers, 23 jaar verschil: het verhaal achter een bijzondere Twentse aanrandingszaak
    PREMIUM

    Twee slachtof­fers, 23 jaar verschil: het verhaal achter een bijzondere Twentse aanran­dings­zaak

    Ze vonden haar lipgloss in het weiland. Op haar gezicht zat bloed. Een nachtelijke fietstocht na een carnavalsfeest in Tubbergen veranderde in februari 2022 voor de 19-jarige vrouw uit Agelo in een bijna-doodervaring, toen ze in het pikkedonker van haar fiets werd getrokken en aangerand. Door een man die dit 23 jaar geleden al eens had gedaan. „Ze proberen me een hak te zetten.”
    Tubbergen