Volledig scherm
© Thinkstock

Heldenrol voor 16-jarig meisje bij aanhouding winkeldief in Almelo

ALMELO – Een 16-jarig meisje heeft in Almelo een winkeldief aangehouden. De dader, een 36-jarige man uit Almelo, werd in een winkel aan De Galerij door een medewerkster betrapt toen hij iets uit de winkel weg nam zonder te betalen.

De medewerkster ging achter de man aan en schreeuwde dat hij moest blijven staan. Haar noodkreet werd opgemerkt door andere mensen, die eveneens de achtervolging inzetten. De winkeldief werd uiteindelijk door het 16-jarige meisje tegengehouden. Samen met de medewerkster bracht ze de man terug naar de winkel.

Ontsnappingspoging
Terwijl de medewerkster de politie belde, probeerde de man opnieuw te ontsnappen. Daarbij deelde hij een trap uit aan het 16-jarige meisje en beet hij haar. De man wist te vluchten, maar de medewerkster, het meisje en een medewerker van een andere winkel wisten de dief opnieuw in zijn kraag te vatten.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.