Volledig scherm
ALMELO - Hengeloër B. verliet gistermorgen de rechtbank met een taakstraf en een voorwaardelijke celstra op zak. © Lars Smook

Hengeloër over de schreef met wapen, diefstal en bedreiging

ALMELO - Diefstal van een mobiele telefoon, verboden wapenbezit en bedreiging met dat wapen. Hengeloër B. (22) probeerde gisteren nog te ontkomen aan een veroordeling voor deze feiten, gepleegd op 2 juni vorig jaar in Almelo. 

Maar de politierechter was niet gevoelig voor zijn verhaal dat hij zijn leven in anderhalf jaar tijd had verbeterd en dus niet zat te wachten op een nieuwe straf. Hij kan zich opmaken voor een taakstraf van zestig uur en kreeg ook nog een voorwaardelijke celstraf van twee weken opgelegd.

B. was op de bewuste dag met twee kameraden van Hengelo naar Almelo gereden om verhaal te halen bij Almeloër S. waar hij nog geld van tegoed had. Het bleef niet alleen bij bedreiging met woorden in de strekking van  ‘Er zijn jongens onderweg en er gaat op jou geschoten worden’.  B. toonde naderhand ook een vuurwapen. Tijdens de confrontatie liet de man die werd bedreigd zijn mobiele telefoon vallen en rende weg. B. pakte de telefoon en zou het apparaat willen gebruiken als pressiemiddel

Achterbank

B. en zijn handlangers werden door de politie aangetroffen in een auto. Op de achterbank zaten twee personen en daarnaast lagen de mobiele telefoon en het wapen. B. verklaarde gisteren tegenover de politierechter dat hij de mobiele telefoon had opgepakt met de bedoeling het apparaat naar de politie te brengen. Er zou, zo vertelde hij, ook geen sprake zijn geweest van een vooropgezet plan om de Almeloër op te zoeken en onder druk te gaan zetten om zijn geld terug te betalen.

De politierechter  geloofde weinig van het verhaal van B. en was ook niet gevoelig voor zijn verhaal dat hij van zijn fouten uit het verleden had geleerd en tegenwoordig goed bezig was, onder meer met een studie. Ook de lezing van B’s advocaat dat diefstal niet kon worden verwezen maakte geen indruk. De drie ten laste gelegde feiten werden bewezen verklaard: „En daar past een straf bij.”      

Almelo e.o.