Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Henk Kroeze uit Almelo komt niet van zijn 400 strijkijzers af

ALMELO- De reacties waren enthousiast toen Henk Kroeze uit Almelo eind september in De Twentsche Courant Tubantia 400 strijkjizers aanbood. Ondanks de belangstelling is Kroeze zijn ijzerverzameling nog niet kwijt.

Henk Morselt van Morselt Mode in Borne en Oldenzaal bood, volgens Kroeze, in eerste instantie 750 euro voor de complete verzameling en verhoogde dat bod later tot 1.000 euro.

Uniek
Kroeze is nog niet tevreden met het bod. "Maar ik wil er minimaal 2.500 euro voor hebben. Er zitten unieke exemplaren tussen en ik heb de strijkijzers voor het overgrote deel zelf ook gekocht op rommelmarkten in binnen- en buitenland; zelfs tot in Rusland toe. Bekkenutte uit Groenlo wilde ze gratis hebben, maar dat gaat me te ver. Ik heb veel geld en tijd in de verzameling gestoken", aldus Kroeze.

Decoratie
Winkeleigenaar Morselt wilde de strijkbouten gebruiken als decoratie in zijn verbouwde kledingzaak in Borne, en Cor Bekkenutte meende dat de strijkijzers niet zouden misstaan tussen de koffiemolens en wekkers in zijn privé-museum.

Almelo e.o.