Volledig scherm
Heracles Almelo © Lenneke Lingmont

Heracles Almelo zet voetbalkampen op om kinderen bij club te betrekken

ALMELO - Heracles Almelo begint in mei 2017 met voetbalkampen voor jongens en meisjes van 6 tot en met 15 jaar. Afgelopen weekeinde tekende de betaald voetbalorganisatie (bvo) een contract met Soccer Camps, dat daarin gespecialiseerd is.

Voetbalkampen, georganiseerd door bvo’s, schieten in het land als paddenstoelen uit de grond.

Trainingen en aankleding
Ook Heracles kreeg van amateurclubs de afgelopen jaren geregeld het verzoek of zij daar iets in konden betekenen, geeft Gerrald Albersen, medewerker marketing en maatschappelijk bij Heracles Almelo, aan. „Zelf hadden we alleen niet de capaciteit om dit op te zetten. Met Soccer Camps willen we een professionele slag maken. Zij nemen trainingen op zich en kleden de amateurclubs aan, met onder andere een zwart-witte boarding.”

Nog in gesprek
Tijdens de driedaagse voetbalkampen, die gehouden worden in schoolvakanties, werken jongens en meisjes een volledig trainingsprogramma af. Ook zullen spelers van het eerste elftal van Heracles langskomen, voor foto’s en handtekeningen. Wat dit gaat kosten, is vooralsnog onbekend, laat Albersen weten. De club is nog in gesprek met mogelijke sponsoren. Daarover wordt begin 2017 meer duidelijk.

Fans creëren
Heracles wil met de voetbalkampen kinderen laten ervaren hoe het is om als een echte Heraclied door het leven te gaan. Het is een middel om jongeren al vroeg bij de club te betrekken, erkent Albersen. Heracles gaf al wel clinics aan clubs en basisscholen, de zogeheten instuifmiddagen. Ook met die laagdrempelige kennismaking met de club uit Almelo gaat Soccer Camps zich bemoeien.

Almelo e.o.