Heracles-aanvoerder Robin Pröpper aan het werk aan de  Rembrandtlaa. Links Karen Krukkert van Asito.
Volledig scherm
Heracles-aanvoerder Robin Pröpper aan het werk aan de Rembrandtlaa. Links Karen Krukkert van Asito. © Frans Nikkels

Heracles-captain Robin Pröpper maakt Rembrandtlaan schoon

ALMELO - Het is al maanden lang ongewoon stil bij Heracles. Er wordt wel regelmatig getraind en dagelijks hard gewerkt in het stadion. Maar geen wedstrijden en dus weinig reuring bij het stadion. Maar de Cleanup Day bracht woensdag weer de nodige activiteit rond Erve Asito. 

Een grootscheepse schoonmaakactie bracht spelers en personeel van club en hoofdsponsor Asito volop in beweging. Aanvoerder Robin Pröpper nam als een ware captain het voortouw. Met Silvester van der Water, Koen Bucker en E-speler Bryan Hessing werden de mouwen opgestroopt om de omgeving rond het stadion te ontdoen van zwerfvuil. Ook kantoormedewerkers van Heracles en uiteraard het personeel van schoonmaakgigant en clubsponsor werden ingezet. Remko Stolk, commercieel directeur van Asito, hielp eveneens een handje.

Zeven gebieden

Asito had het gebied in een straal van een kilometer rondom de middenstip ingedeeld in zeven gebieden. Een dienstrooster zette de schoonmaakploegen op het juiste spoor richting onder meer de woonboulevard, de Maardijk en de parkeerplaatsen rond de sportvelden

Hoofdkantoor

 Asito, dat later dit jaar de kantoortoren naast het Almelose stadion in gebruik neemt als hoofdlokatie, had de Cleanup Day georganiseerd als antwoord op de coronacrisis waardoor veel medewerkers van het bedrijf even geen werk hebben.

 Vervolg

„Veel van onze schoonmakers zitten thuis door een tijdelijke sluiting van panden of afschaling van uren in verband met de coronacrisis”, aldus pr-medewerkster Karen Krukkert van Asito. „Op deze manier kunnen we weer een dag samen aan het werk. En zo doen we samen met Heracles ook nog iets voor de samenleving. Misschien krijgt het in de toekomst wel een vervolg.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.