Peter van Meerten gaat gedetineerden trainen: „Met Heracles Inside zetten we ons in voor personen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.”
Volledig scherm
Peter van Meerten gaat gedetineerden trainen: „Met Heracles Inside zetten we ons in voor personen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.” © Lenneke Lingmont

Heracles gaat gevangenen Karelskamp trainen en aan een baan helpen

ALMELO - Profclub Heracles gaat (voetbal)trainingen verzorgen binnen de muren van gevangenis de Karelskamp. Niet om gedetineerden te scouten voor het eerste elftal, maar om ze te helpen met hun re-integratie in de samenleving.

Via de maatschappelijke tak Heracles Inside wordt een groep van twaalf gedetineerden onder handen genomen. Wanneer de gevangenen met succes het traject van Heracles Inside doorlopen, maken ze kans om na detentie een baan te krijgen via het netwerk van de BusinessClub-leden van Heracles Almelo.

Extra steuntje in de rug 

Het gevangenisproject ‘Heracles Inside’ is een initiatief van Heracles Almelo, in samenwerking met BusinessClubsponsor Current Werkt, amateurclub AVC Heracles en PI Almelo. „Met Heracles Inside zetten we ons in voor personen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken”, zegt voetbaltrainer Peter van Meerten. „Dit geldt bijvoorbeeld voor gedetineerden. Ze zitten tijdelijk een straf uit, maar de maatschappij en zij zelf hebben er baat bij wanneer ze na hun detentie weer op een fatsoenlijke manier onderdeel kunnen uitmaken van de samenleving. Werk en dus inkomen is daarbij een heel belangrijke factor. Wij gaan ze daarbij helpen.”

Gemotiveerd

Stefan Gijben, projectleider namens de penitentiaire inrichting Almelo (Karelskamp): „Gedetineerden moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor deelname aan het project Heracles Inside. Zo moeten ze goed gedrag vertonen, gemotiveerd zijn, een korte straf hebben of in de laatste fase van hun detentie zitten.” Personen die veroordeeld zijn voor een zedendelict of geruchtmakende zaak zijn uitgesloten van deelname.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.