Volledig scherm
Wout Droste in actie namens Heracles tegen de Almelose selectie. © Bert Kamp

Heracles opent seizoen met Almeloos feestje

ALMELO - Hoewel voor sommige voetballers (lees: de EK-gangers) het afgelopen seizoen nog bezig is, maakt Heracles Almelo zich al weer even op voor het nieuwe seizoen. Zaterdag staat de eerste krachtmeting op het programma.

Deze eerste oefenwedstrijd wordt geheel volgens traditie gespeeld tegen een Almelose selectie. Op het terrein van AVC Heracles, oftewel het sportpark aan de Bornsestraat, de plek waar Heracles van 1913 tot 1999 haar wedstrijden afwerkte.

De tegenstander is een verzameling van voetballers van Almelose clubs, die afgelopen week met elkaar trainden om enigszins op elkaar ingespeeld te zijn. De wedstrijd staat wederom onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge.

De afgelopen jaren werd het Almeloos feestje, zoals de seizoensouverture van Heracles genoemd wordt, goedbezocht. Het geld dat de wedstrijd opbrengt komt steevast ten goede aan een doel uit de stad. Dit jaar is toepasselijk genoeg gekozen voor de monumentale tribune van Heracles, die zijn oorsprong heeft in 1924, en op het terrein van AVC Heracles staat.

De wedstrijd tussen Heracles en de Almelose selectie begint om 14.30 uur. Volwassenen betalen 7,50 euro, kinderen 2,50 euro.

Almelo e.o.