Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Heracles pakt rellende fans aan

ALMELO - Heracles Almelo pakt de supporters aan die zondag bij de wedstrijd Heracles - FC Twente dreigend naar supporters van Twente renden. De FC Twentefans zaten op de lange zijde tussen Heraclieden in het Almelose Polman Stadion. Zij juichten bij de 1-0 van FC Twente, waarop de harde kern van Heracles reageerde.

Gelijk na het juichen rende een groep van zo’n dertig Heraclieden van hun plek achter het doel naar de lange zijde. Zij wilden verhaal halen bij de opgetogen Twentesupporters. Het is niet duidelijk of daarbij ook klappen vielen. Ooggetuige Raymond Wegdam zegt dat er wel degelijk is geslagen. Twee vrouwen werden volgens hem geraakt, een vader en een jong meisje moesten vluchten. Volgens Wegdam reageerde een steward nogal nonchalant. ,,Als er hier gejuicht wordt voor FC Twente, dan kan zoiets gebeuren.’’

Gelijkmaker
De rellen werden in de kiem gesmoord doordat Heracles een paar minuten later de 1-1 maakte. De Heraclieden werden terug naar hun eigen vak begeleid. Wegdam, supporter voor Heracles, heeft zijn bevindingen al gedeeld met de club in Almelo, maar kreeg nog geen reactie. ,,Het zou me teleurstellen als Heracles mensen beschermt die dit soort ellende uithalen’’, zegt hij. Hij wil zelf in elk geval voorlopig het Polman Stadion niet meer bezoeken.

Camerabeelden
Heracles bekijkt samen met de politie en de gemeente Almelo of en welke maatregelen tegen de relsupporters worden genomen. „Camerabeelden worden bekeken en de bevindingen van stewards en politieagenten worden meegenomen”, aldus een woordvoerder van de Almelose voetbalclub.

Almelo e.o.