Volledig scherm
De winnaar van de quiz (links) © Linda Hilberink

Heracles-quiz in fanbus tijdens 28-uur durende reis

ALMELO - Een sudoku boekje, kaartspellen, Uno of gewoon wat blikken Schultenbrau achterover slaan. De 58 supporters in de Oad bus hebben deze woensdag duizend en één manieren om de tijd te doden.

Maar supporter Marvin Rijkers kwam woensdagmiddag even voor Parijs met de ultieme afleiding tijdens de busreis van het Polman Stadion naar Portugal: een quiz.

Rijkers, enthousiast Heraclied, bedacht de Heracles Bus Quiz. In liefst 30 vragen konden de supporters aan boord van de zogenoemde pauperbus laten zien wie de meeste kennis van Heracles heeft.

Een paar vragen ter illustratie:

Hoeveel doelpunten heeft Everton gescoord voor Heracles? Noem 2 oud-spelers van Heracles die een verleden hebben in Portugal Naar welke club ging Sota Hirayama nadat hij vertrok bij Heracles? Welke 2 spelers zijn overleden terwijl ze op dat moment onder contract stonden bij Heracles? Van welke amateurclub kwam Willie Overtoom over naar Heracles?

Dat soort vragen tergden het brein van de supporters, terwijl de bus door denderde over de lange A1.

Drie supporters wisten het meest en zij mogen donderdag bij voorzitter Jan Smit een prijs ophalen. “Wel met dank aan T-Mobile en Wikipedia”, verklapte Wiets Slaghekke die met Anja Reichart en Jurrie Otter (links op foto) die de quiz wonnen.

Almelo e.o.