Jeanny Nies (58) heeft een dagboek. Daarin heeft ze als kind opgeschreven, hoe ze keihard heeft moeten werken in het klooster Goede Herder. Regelrechte dwangarbeid. Er komt een proces van 20 vrouwen. Zij doet mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeanny Nies (58) heeft een dagboek. Daarin heeft ze als kind opgeschreven, hoe ze keihard heeft moeten werken in het klooster Goede Herder. Regelrechte dwangarbeid. Er komt een proces van 20 vrouwen. Zij doet mee. © Carlo ter Ellen DTCT

Het dagboek van Jeanny maakt de uitbuiting door nonnen in Almelo tastbaar

ALMELO - "Ik kan niet wennen aan het keiharde werken en vroege opstaan", schreef ze. En: "Vandaag weer keihard gewerkt. Ik ben zo moe." Jeanny Nies vond onlangs haar dagboek terug uit de jaren, die ze bij de nonnen in Almelo doorbracht. Het roept de pijn van toen weer op.

  1. Hier rollen 100 kant-en-klare duurzame huizen per jaar van de band: ‘De oplossing voor veel problemen’
    PREMIUM

    Hier rollen 100 kant-en-kla­re duurzame huizen per jaar van de band: ‘De oplossing voor veel problemen’

    BROEKLAND/ALMELO - Huizen die CO2-neutraal zijn, nagenoeg stikstofvrij, volledig natuurlijk en ook nog eens snel worden gebouwd. Het klinkt als een utopie. Maar in een bedrijfshal in het Sallandse kerkdorp Broekland bewijzen Ieke Selen en Victor de Beus dat het kan. „Elke 20 seconden groeit er in de Europese productiebossen genoeg hout voor één woning.” Met hulp uit Almelo.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.