Volledig scherm
Eerste van de drie babyconcerten. Foto: Rikkert Harink

Het eerste babyconcert

ALMELO - Het podium van Theater Hof 88 in Almelo bood vanmorgen een ongebruikelijke aanblik: twaalf baby's, met hun ouders, luisterden naar een veertig minuten durend concert van zangeres Matilda Castro.

Het concert was er een uit een serie van drie die Castro, begeleid door muzikanten van het Combattimento Consort Amsterdam en het Escher Ensemle, vandaag in Almelo geeft. De baby's zaten in een speciale tent op het podium en konden luisteren naar muziek van onder meer de klassieke componisten Mozart en Biber. Gehuild werd er nauwelijks, geklapt en gezongen des te meer.

'Ieder kind is muzikaal. Met het stimuleren van die muzikaliteit kun je niet vroeg genoeg beginnen', aldus Castro. De babyconcerten hebben een maximum van twintig baby's per optreden. Castro en haar muzikanten geven concerten door heel Nederland.

Lees meer over de babyconcerten in Almelo in De Twentsche Courant Tubantia van maandag.

Bekijk de video:

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Inbreker bij Noabers in Hellendoorn is 31-jarige Almeloër
    update

    Uitbater uit Hellen­doorn bluft over mes en jaagt inbreker uit Almelo weg

    HELLENDOORN - De inbreker die zaterdagmorgen iets na negen uur door uitbater Dennis van Dam van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers op heterdaad werd betrapt is volgens de politie een 31-jarige Almeloër. De politie onderzoekt nog of deze man ook in verband kan worden gebracht met een insluiping in een schuur elders in Hellendoorn en de diefstal van ‘persoonlijke spullen’ uit de kleedruimte van het personeel van de lokale Albert Heijn.

Almelo e.o.