Volledig scherm
Hans Oude Luttikhuis in het Hagenpark, de Almelose Aa, op de achtergrond, wordt hier straks omgeleid voor een waterspeelplaats. © Lenneke Lingmont Fotografie

'Het wordt een cadeautje voor Almelo'

ALMELO - De plannen zijn opnieuw gewijzigd. In plaats van een Natuurhus, komt er een paviljoen in het Hagenpark. Maar eerst wordt het park opnieuw ingericht. 'Het wordt een cadeautje voor de stad.'

Hans Oude Luttikhuis, voorzitter van Stichting Natuurhus Almelo ziet het al voor zich. De Almelose Aa wordt omgeleid naar een waterspeelplaats met een strandje. Even verderop komt een paviljoen, de nieuwe en goedkopere versie van het Natuurhus, een pand waar cursussen kunnen worden gehouden. Verderop is ruimte voor een beweegpark, daar kunnen ouderen in de natuur bewegen op diverse fitnessapparaten. En waar ruimte is, komt een moes-, bloemen- of heemkruidentuin.

Vertrouwen

De ontwikkeling van het Hagenpark speelt nu al zo'n zes tot zeven jaar, maar Oude Luttikhuis heeft er vertrouwen in. "De gesprekken met wethouder Cornelissen verlopen goed," aldus de voorzitter. Ook de buurtbewoners heeft de stichting Natuurhus nu aan haar kant. "Het  ontwerp voor het paviljoen is aangepast, zodat het geen verdieping meer telt."

Planning

Oude Luttikhuis hoopt in september de vergunning te krijgen om het Hagenpark opnieuw in te richten, om een paviljoen te mogen bouwen en om het behoud van het park in eigen handen te krijgen. Hij hoopt nog dit jaar de schop in de grond te steken voor fase 1. 

Vorig jaar liep het plan spaak op de financiering. Nu wordt de bouw van het goedkopere paviljoen door de stichting zelf betaald. Oude Luttikhuis hoopt in 2018 met de bouw te beginnen.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen