Als politiechef van Almelo was Jos Westerveld zeven jaar lang verantwoordelijk voor de veiligheid in de stad. Hij deed het op zijn eigen manier.
Volledig scherm
PREMIUM
Als politiechef van Almelo was Jos Westerveld zeven jaar lang verantwoordelijk voor de veiligheid in de stad. Hij deed het op zijn eigen manier. © RIKKERT HARINK

Hij was zeven jaar lang de politiebaas van Almelo, nu gaat Jos Westerveld met pensioen

ALMELO - Als politiechef van Almelo was Jos Westerveld zeven jaar lang verantwoordelijk voor de veiligheid in de stad. Hij deed het op zijn manier. Terwijl de politie vaak de aandacht trok door invallen of arrestaties, toonde hij zich geen man van repressie en geweld. „Boeven vangen is belangrijk, maar echte veiligheid meet je er nauwelijks aan af.” Nu gaat hij met pensioen.

 1. Theaterproductie over historie van Almelo kan opnieuw niet doorgaan: ‘Uitstel, geen afstel’

  Theaterpro­duc­tie over historie van Almelo kan opnieuw niet doorgaan: ‘Uitstel, geen afstel’

  ALMELO - Het is ook dit jaar door corona niet mogelijk de theatervoorstelling ‘Almelo met recht 600 jaar’ op te voeren. Voor de tweede keer hebben de initiatiefnemers besloten de vrolijke musical rond 600 jaar stadsrechten door te schuiven, naar voorjaar 2022. Producent Gerard Cornelisse blijft ondanks deze tegenslag optimistisch over het welslagen van het spektakel in het Almelose centrum.

In samenwerking met indebuurt Almelo

 1. Rellen bij stadion De Graafschap dag later goed zichtbaar
  Play

  Rellen bij stadion De Graafschap dag later goed zichtbaar

 2. Argentijnse beweging wil Alexia of Ariane als koningin
  Play

  Argentijn­se beweging wil Alexia of Ariane als koningin

Almelo e.o.