Volledig scherm
PREMIUM
Almelo - Historisch Archief heeft grote schade door moedwillge vernieling. Harry Koop zit op 4e verdieping bieb; hij laat zien waar het om gaat Editie: am foto Annina Romita AR20180313 © Annina Romita

Historisch archief in bibliotheek Almelo ernstig verminkt door onbekenden

ALMELO - Honderden mappen knipselarchief van het Historisch Informatie Punt in de bibliotheek van Almelo zijn met opzet vernield. "Ik baal als een stekker", zegt vrijwilliger Harry Koop.

Het Historisch Informatie Punt in de Almelose bibliotheek is ernstig gedupeerd door de enorme vernieling. Onbekenden hebben van vele honderden hangmappen in het knipselarchief de aanwijzingen afgescheurd. De hangmappen zijn gerubriceerd naar onderwerp. Al die onderwerpen zijn moedwillig van de hangmappen verwijderd. Omdat ook alle letters van de hangmappen in het personenarchief zijn weggehaald, is dat nu ook praktisch onbruikbaar geworden.

  1. Inbreker bij Noabers in Hellendoorn is 31-jarige Almeloër
    update

    Uitbater uit Hellen­doorn bluft over mes en jaagt inbreker uit Almelo weg

    HELLENDOORN - De inbreker die zaterdagmorgen iets na negen uur door uitbater Dennis van Dam van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers op heterdaad werd betrapt is volgens de politie een 31-jarige Almeloër. De politie onderzoekt nog of deze man ook in verband kan worden gebracht met een insluiping in een schuur elders in Hellendoorn en de diefstal van ‘persoonlijke spullen’ uit de kleedruimte van het personeel van de lokale Albert Heijn.

Almelo e.o.