Hoe Jan Smit echt denkt over e-gamen (en andere Heracles-geheimen)

VideoALMELO - Hoeveel mensen werken er bij Heracles Almelo? Waarom spelen er zo weinig Nederlanders in het team? Hoezo lukt het niet om Kuwas, Dalmau en Peterson te verkopen? Elf senioren vroegen maandag oud-doelman en huidig scout Arend Steunenberg en zijn collega Gerrald Albersen het hemd van het lijf in het Huis van Katoen en Nu. 

Heracles Toafelproat is de naam van het initiatief. Een samenwerking tussen Ouderen Vereniging Almelo (OVA), Huis van Katoen en Nu, ’t Hookhoes en Heracles zelf, bedoeld om senioren die anders niet zo dichtbij voetballers en trainers van een profclub komen de kans te geven vragen te stellen. 

Uitleg over tactiek

De antwoorden kwamen van oud-speler Steunenberg en Albersen, die bij de Almelose subtopper in de eredivisie verantwoordelijk is voor maatschappelijke projecten. Er komt hoe dan ook een vervolg, waarbij Frank Wormuth of één van de andere trainers aanschuift. Steunenberg: „Misschien kunnen we dan dieper ingaan op de tactiek.” 

O ja, de antwoorden op de drie uitgelichte vragen? Eén: circa 70 betaalde fulltime krachten. Twee: vanwege het vrije verkeer van werknemers in Europa. En drie, vrij vertaald: zaakwaarnemers drijven de prijs van spelers soms behoorlijk op. 

Salarissen

Maar er kwamen meer items aan bod. Zoals het gemiddelde salaris van een speler van Heracles Almelo - „Een ton tot 120.00 euro”, aldus Steunenberg - en de reactie van toenmalig voorzitter Jan Smit op de suggestie vanuit de club om een e-gamer te contracteren.

Volledig scherm
Koffie, cake en anekdotes van Arend Steunenberg (uiterst links) vormen de ingrediënten van Heracles Toafelproat. © Screenshot Tubantia.nl/Ron Hemmink

Almelo e.o.