Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Hoe komt het dat Almelose jongeren het vaakst jeugdzorg nodig hebben?

ALMELO - Veel jongeren in Almelo hebben jeugdzorg nodig. Het aantal cliënten is aanmerkelijk groter dan in omringende plaatsen. Dat blijkt uit cijfers. De wijdverbreide armoede in de stad wordt als één van de oorzaken gezien. 

In 2018 hebben in Almelo 2257 jonge inwoners (van 0 tot en met 18 jaar) enigerlei vorm van jeugdzorg gehad. Dat blijkt uit cijfers die op verzoek van De Twentsche Courant Tubantia door de gemeente zijn verstrekt. Het gaat daarbij om zogeheten unieke cliënten. Vergeleken met omliggende plaatsen is de behoefte aan jeugdhulp in Almelo hoog. 

  1. In dit wijkcentrum in Almelo hebben de tafeltennissers hun eigen bar
    PREMIUM
    Achter de toog

    In dit wijkcen­trum in Almelo hebben de tafelten­nis­sers hun eigen bar

    ALMELO - „Ik wil je niet teleurstellen, maar het gaat er hier niet zo aan toe als in de Schelf hoor!”, zegt Mike Stokkelaar (47) meteen. De beheerder annex barman van De Trefhoek in het Sluitersveld refereert aan een artikel dat eerder in deze rubriek te lezen was, over het wijkcentrum in de Schelfhorst. Dat werd vanwege anekdotes over een vrijend stelletje in de gang, bakstenen die door de ruiten vlogen tijdens het klaverjassen en schreeuwende gasten door de verslaggever van deze krant omgedoopt in gekste wijkcentrum van Almelo.

Almelo e.o.