Volledig scherm
Natuurhus

Hoe nu verder met Natuurhus in Almelo?

ALMELO - Hoe moet het verder met de plannen voor het Natuurhus in het Hagenpark in Almelo? De Stichting komt maandagavond bijeen om zich te beraden over de toekomst.


Bij de behandeling van de Perspectiefnota 2016 eerder deze week bleek er onvoldoende steun te zijn voor de motie van Lokaal Almelo Samen (LAS), gesteund door zes fracties, om 180.000 euro vrij te maken in de begroting. Dit bedrag heeft de stichting nog nodig om de exploitatie van het Natuurhus rond te krijgen. „De raadsfracties vinden het initiatief voor een Natuurhus sympathiek, maar voor de meerderheid is het beschikbaar stellen van die 180.000 euro een brug te ver”, aldus voorzitter Ron Poot van de stichting.

Wethouder Javier Cornelissen heeft de stichting nog wel een handreiking gedaan in de vorm van een renteloze lening van 180.000 euro, maar volgens Poot is het aangaan van welke lening dan ook geen haalbare kaart. „Volledige horeca in de vorm van een restaurant bleek eerder al niet mogelijk en de huidige opzet van een theehuis in het gebouw zal onvoldoende geld in het laatje brengen om een lening van een dergelijke omvang af te lossen.”

Zes verenigingen (IVN, Nivon, imkersvereniging ’t Iemenschoer, Groei & Bloei, KNNV Vereniging voor Veldbiologie en Astrona) willen een groene beweging op gang brengen in Almelo. Het Natuurhus zou ertoe dienen om alle groene kennis en kracht onder één dak te verenigen. Maar de kans is niet denkbeeldig dat de zes na maandagavond ieder hun eigen weg weer gaan.

Almelo e.o.