Wouter Smink en Marit de Jong zijn gezichten achter het Geef ouderen hun stem terug manifest. Komen uit Twente, maar woonden tijdelijk in verzorgingshuis Tuindorp-Oost. Ze staan voor de flat waar hun visie op ouderenzorg is ontstaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Smink en Marit de Jong zijn gezichten achter het Geef ouderen hun stem terug manifest. Komen uit Twente, maar woonden tijdelijk in verzorgingshuis Tuindorp-Oost. Ze staan voor de flat waar hun visie op ouderenzorg is ontstaan. © Michel Beskers

Hoe twee Twentse twintigers de ouderenzorg op z’n kop proberen te zetten

UTRECHT - Ouderen hun stem teruggeven. Dat is het doel van Marit de Jong (28) uit Almelo en Wouter Smink (26) uit Hengelo. Ze woonden ruim twee jaar samen met ouderen in een verzorgingshuis in Utrecht en schrokken van wat ze zagen. Het duo stelde een manifest op om Nederland wakker te schudden. „Het systeem is kapot.”

„Zelfs de duiven zijn weg”, mompelt Wouter terwijl hij naar een grauw pand kijkt dat is omheind door bouwhekken. Het is zijn vroegere thuis, het inmiddels veelbesproken verzorgingshuis Tuindorp-Oost in Utrecht. Het is de plek waar zijn missie, want dat is het, begon.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.