De verguisde installatie aan de Wierdensestraat heeft vorig jaar zomer mogelijk lange tijd ten onterechte geflitst.
Volledig scherm
PREMIUM
De verguisde installatie aan de Wierdensestraat heeft vorig jaar zomer mogelijk lange tijd ten onterechte geflitst.

Honderden onterechte verkeersboetes in Almelo? OM geeft geflitste vrouw gelijk

ALMELO - Honderden automobilisten hebben vorig jaar zomer mogelijk ten onrechte een snelheidsbekeuring gekregen na te zijn geflitst op de Wierdensestraat in Almelo. Dat kan de conclusie zijn na een uitspraak van het Openbaar Ministerie, die een bezwaar van een geflitste vrouw heeft toegekend, omdat de wegaanduiding niet in orde was.

Quote

Er zijn tientallen onschuldi­ge mensen op de bon geslingerd

F. Eggink, Juridisch adviseur

Het gaat om de meest ‘lucratieve’ flitspaal van Twente, die aan de Wierdensestraat nabij de Bellinckhof.  Vorig jaar werden 16.000 mensen hier bekeurd. Daarmee is deze installatie voor het vierde jaar op rij recordhouder in de regio. Maar automobilisten, komend vanuit de richting Wierden, die tussen 11 juni en 18 juli 2019 op deze locatie zijn geflitst, zouden nog een poging kunnen wagen om bezwaar te maken.  In deze periode ontbrak het bord dat  de bebouwde kom markeert waarmee de 50 kilometerzone begint. 

Komend vanuit Wierden zijn bestuurders dus in de veronderstelling geweest dat er nog steeds 80 mocht worden gereden op het stuk richting centrum. Een automobiliste die met een snelheid van 68 de flitspaal passeerde, werd bekeurd, stelde beroep in en heeft gelijk gekregen van het Openbaar Ministerie. ‘De informatie van de verbalisant is onvolledig’, staat in de uitspraak. De bekeuring is vernietigd.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.