Volledig scherm
Truus Bakhuis-Mannessen © Bert Kamp

Honderdjarige uit Almelo: 'Begin nu toch beetje oud te worden'

ALMELO - Regelmatig leven, gezond eten, sporten en niet teveel ‘te’ doen. Op die manier kan je prima heel oud worden, vertelt Truus Bakhuis-Mannessen. Zij kan het weten, vrijdag vierde ze haar honderdste verjaardag. „En een goed kosthuis, dat helpt ook.”

In de kamer van haar aanleunwoning in De Hofkamp geniet Truus Bakhuis-Mannessen in het bijzijn van haar dochters en schoonzonen van een advocaatje met slagroom. Die smaakt haar nog prima, zoals het leven de honderdjarige ook nog altijd smaakt. Hoewel ze haar grote hobby’s - fietsen en zwemmen - tegenwoordig nauwelijks meer kan beoefenen, hoor je Truus Bakhuis niet klagen. Ze is trotse moeder van drie, grootmoeder van vijf en overgrootmoeder van zes kinderen, wordt goed verzorgd en heeft nauwelijks fysieke klachten. In De Hofkamp speelt ze nog geregeld een potje bingo, al doet ze niet meer aan alle activiteiten mee. „Ik begin toch wel een beetje oud te worden”, erkent ze, tot hilariteit van haar dochters.

Spoorwegen
Truus Bakhuis-Mannessen, geboren op 18 november 1916, was 60 jaar getrouwd met Wim Bakhuis, die veertien jaar geleden overleed. Een huis vonden ze niet meteen, want „de Duitsers hielden alles bezet.” Na de oorlog kregen ze via de Spoorwegen, de werkgever van Wim, een woning in de Emmastraat in Almelo. Daar woonde het echtpaar 51 jaar, tot ze naar het verzorgingshuis gingen. Daar heeft Truus het nu al 20 jaar „heel goed.”

Wel vond ze het jammer dat ze na een heupbreuk haar grote hobby, zwemmen, niet langer kon beoefenen. Dat bracht de medewerkers van De Hofkamp op een idee. Als cadeau nemen ze Truus binnenkort mee naar het zwembad in Wierden. En het badpak? Dat mag ze van haar dochter lenen.

Almelo e.o.