Volledig scherm
De burgemeesters gaan samen met de brandweer op kraambezoek om ouders van jonge kinderen te informeren over brandpreventie © ANP

Hoog bezoek voor Twentse baby's: burgemeester en de brandweer komen kroamschudden

ALMELO - De burgemeesters van Almelo, Borne, Hellendoorn, Hengelo, Rijssen-Holten en Twenterand gaan donderdag samen met afgevaardigden van de Brandweer Twente “kroamschudden” bij de eerste baby die in oktober in hun gemeente is geboren. 

Het bijzondere kraambezoek hebben baby’s Antonina, Marèl, Evy, Saar, Johanna en Jurn te danken aan het feit dat deze hele maand in het teken staat van Brandpreventieweken, die zich dit jaar met name richten op jonge gezinnen.

Ouders van kleine kinderen laten vaak de slaapkamerdeur openstaan, terwijl gesloten binnendeuren in geval van brand juist kostbare tijd opleveren om te kunnen vluchten of gered te worden.

Rookmelder als kraamcadeau

Als cadeautje krijgen de eerste oktoberbaby's een brandweerkoffertje gevuld met een aantal leuke cadeautjes, zoals een rookmelder. Voor alle andere baby’s die deze maand geboren worden is er een brandweertasje, die hun ouders krijgen bij aangifte. 

,,We willen natuurlijk niet dat de roze wolk een rookwolk wordt”, aldus Ronald Pellewever, sectorhoofd Brandveiligheid van Brandweer Twente. ,,Daarom leren we ouders graag meer over brandveiligheid. Ook een groot aantal kraamverzorgers heeft de afgelopen weken voorlichting gehad over het thema.” 

Almelo e.o.