Volledig scherm
Het installatiebedrijf kampte al enige tijd met een personeelstekort. © ANP

Hoogstraten Groep failliet, maar doorstart lijkt serieuze optie voor bedrijf uit Almelo

ALMELO - Installatiebedrijf Hoogstraten Groep Almelo is failliet. De banen van 33 personeelsleden staan op de tocht. Toch is de curator voorzichtig positief over een eventuele doorstart. „Bedrijven in dit vakgebied zitten te springen om goede mensen. We worden platgebeld door geïnteresseerde partijen.”

In 2016 vierde de Almelose onderneming nog het vijftigjarig bestaan. Drie jaar later het klaar voor het bekende installatiebedrijf. Een torenhoge schuld van zeker 800.000 euro doet de Groep nu de das om. „Een schuld die waarschijnlijk nog verder op gaat lopen”, zegt waarnemend curator Freerk Bleker. „We hebben het overzicht namelijk nog niet helemaal compleet.”

Kostbare zzp’ers

De redenen voor het faillissement klinken bekend in de oren. Net als veel andere bedrijven in de bouw- en installatiesector kampte de Hoogstraten Groep Almelo met een aanhoudend personeelstekort. „Vandaar dat de onderneming steeds meer een beroep moest doen op arbeidsmigranten en kostbare zzp’ers. Werkopdrachten leverden zodoende steeds minder op, waardoor de schulden opliepen.” 

Een aantal van die grote projecten loopt nog. Doorgaans eindigen contracten met werknemers direct als er een faillissement wordt uitgesproken. „Daarom hopen we een doorstart zo snel mogelijk rond te krijgen. Zodat het personeel min of meer gewoon aan het werk kan blijven en er op termijn niemand thuis komt te zitten. Het scheelt dat het bijna bouwvak is, want dan liggen veel van die werkopdrachten toch stil. Dat geeft ons tijd om de verkoop van materialen en de overname van personeel in orde te maken”, geeft Bleker aan. „Zodat wij de schuldeisers vlot tegemoet kunnen komen.”

Serieuze interesse

„Misschien dat we dat zelfs voor het begin van de vakantie al voor elkaar krijgen. Eind volgende week hopen we meer te weten. Interesse is er genoeg. Nu is het zaak voor ons om te kijken welke interesse echt serieus en dan kunnen we met die bedrijven om tafel om de zaak rond te maken.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.