Volledig scherm
Het plan Ankara aan de Aa is niet wat D66 voor ogen heeft, zegt Fred Gerritsen.

Hoop op 'Ankara a/d Aa' nog niet vervlogen

ALMELO - De plannen voor het Turkse seniorendorp 'Ankara aan de Aa' zijn na vijf vruchteloze jaren niet in de prullenbak verdwenen. De Turkse gemeenschap heeft nog steeds hoop dat het plan voor een mediterraan dorp, zoals ze het plan liever noemen, van de grond komt.

Het plan voor een complex seniorenwoningen, winkeltjes, een gebedsruimte, een Turks bad en zorgvoorzieningen dateert uit 2006. Zestig Turkse echtparen schreven zich na de presentatie voor een woning. Maar het complex kwam niet van de grond.

Volgens adviseur Jan van Gorkum komt dat door onwil bij de gemeente. „De gemeente wil niets voor de Turkse gemeenschap doen”, aldus Van Gorkum, die de bestuursleden Mehmet Dag, Bayram Arslan en Mehmet Aslan van de Stichting Allochtone Ouderen Almelo bijstaat in hun plannen.

Dat bestuur heeft de gemeente een bijdrage van 30.000 euro gevraagd voor een haalbaarheidsonderzoek. De provincie zegde in 2008 al een zelfde bedrag toe. Maar Almelo wil niet meebetalen. „En dat terwijl de burgemeester in haar nieuwjaarstoespraak vorige week hamerde op noaberschap. Als iets noaberschap is, is dit het wel.”.

„We vragen van de gemeente een bijdrage voor het onderzoek en dat ze een plek aanwijzen waar we het kunnen bouwen, bijvoorbeeld het Indiëterrein”, zegt Van Gorkum. „Realiseren kan vervolgens samen met een projectontwikkelaar. Het wordt tijd voor een doorbraak, de gemeente moet de Turkse mensen eindelijk eens serieus nemen.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.