Volledig scherm
Medewerkers van Love and Happinez met een hippe variant van het peace-teken. V.l.n.r. Sebastian Witten, Roelinda Drijfhout, Pamela Rossberg en Roza Shaahinjan. © Emiel Muijderman

Human Peace Event in Schelfhorstpark Almelo

ALMELO - Nieuwe stichting organiseert een festival in het Schelfhorstpark. Bekende artiesten, kraampjes en foodtrucks zijn de ingrediënten van het Human Peace Event in september.

Hoogtepunt van het nieuwe festival op zondag 3 september moet een menselijke variant van het peace-teken worden. Initiatiefnemer Roelinda Drijfhout hoopt liefst 5.000 mensen op de been te krijgen die het bekende vredessymbool uit gaan beelden. Als dat lukt, volgt een vermelding in het Guinness Book of Records.

Daarmee is meteen aangegeven wat de achterliggende gedachte is van het event. „De wereld is zo hard, zo onverschillig geworden. Ik vind dat mensen wel wat vriendelijker tegen elkaar kunnen zijn”, vertelt Drijfhout, eigenaresse van de ‘hippe’ winkel Love and Happinez in de Grotestraat.

Bij de organisatie krijgt de Almelose hulp van ROC-leerlingen, die daarmee studiepunten kunnen verdienen. Ook de vergunning is inmiddels binnen. Drijfhout is verder bezig contact te leggen met de van oorsprong Armeense, Engelstalige melancholische rockband Beautified Project. Bovendien hoopt ze dat ook de Almelose horecabedrijven aan zullen haken.

Almelo e.o.