Robin Bergins uit Almelo in de Horse and Hunk kalender
Volledig scherm
Robin Bergins uit Almelo in de Horse and Hunk kalender © Nikki de Kerf

‘Hunk’ Robin uit Almelo halfnaakt op paardenkalender voor goede doel

ALMELO - Met je looks iets doen voor een goed doel, dat leek Robin Bergins uit Almelo wel wat. Het 40-jarige model stond daarom dit keer niet in een studio met de nieuwste kleding, maar in een stal naast een paard voor de elfde editie van de Horse and Hunk-kalender.

Paarden en halfnaakte mannen, dat is de samenvatting van de Horse & Hunk-kalender die jaarlijks wordt uitgebracht. De opbrengst van de kalender gaat naar het Brooke Hospital for Animals. Een stichting die medische hulp biedt aan werkpaarden en ezels in landen als Egypte en Pakistan.

‘Niks met paarden’

Gek genoeg heeft het Almelose model Robin, 'mister februari’ op deze kalender, niks met paarden. “Ik vind het wel mooie dieren hoor, maar ik heb nog nooit op een paard gereden.” Waarom hij dan toch vrijwillig meedeed aan de shoot? “Ik werd gevraagd door één van de andere modellen en vind het mooi om een keer iets terug te kunnen doen met mijn werk.”

Uitdaging

Makkelijker gezegd dan gedaan, want de shoot bleek een behoorlijke uitdaging. Robin heeft als fulltime model flink wat ervaring, maar met een dier had hij nog nooit geposeerd. “Het paard was een eigenwijs meneertje en wilde niet echt meewerken”, vertelt het model lachend. “Het is gewoon een dier dat wil rondlopen, maar nu moest hij opeens een kwartier stilstaan op een specifieke plek.” Uiteindelijk deed het showpaard zijn kunstje en konden er mooie foto's worden gemaakt.

Initiatiefnemer Fianne Imminga (30) laat weten trots te zijn op het resultaat. En, ze voegt toe: “Mocht de man niet bevallen is er gelukkig nog een paard om naar te kijken.”

De kalender is in onze regio te koop bij Divoza Horseworld in Enschede en op de website www.horseandhunk.nl.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.