Volledig scherm
© Almelo

'Ik ben zo eerlijk als goud'

De tien brutale vragen werden deze week gesteld aan Jan Hammink, raadslid voor de PvdA en eigenaar van een impresariaat en een tekstbureau. De eerste vijf vragen staan in de Almelose editie van de zaterdagkrant. De laatste vijf vragen worden hier op de website gepubliceerd.

6. U bent journalist geweest, u heeft nu een tekstbureau, een impresariaat, u bent raadslid en een bevoegd rugbycoach. Is dit veelzijdigheid of is dit twaalf ambachten, dertien ongelukken?

„Ik noem dat veelzijdigheid, omdat ik ieder bedrijf met veel liefde en inzet doe. De ene keer heeft dat meer succes dan de andere keer. Maar deze veelzijdigheid brengt veel variatie in mijn werk en leven. Soms is het druk, maar het is nog overzichtelijk.”

7. U contracteerde Claudia Streza en Erna Hemming, beide winnaars van de Soundmixshow uit de jaren negentig. Krijgt u alleen maar de talenten van vroeger?

„Nee, zeker niet. Ik krijg ook nieuwe talenten, maar daar kan ik nog niet zo veel mee. Ik ben in december 2010 gestart. De branche heeft het moeilijk, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Als starter gaat het hartstikke leuk.”

8. U bent dankzij enkele sympathisanten hoger op de kieslijst gekomen. Als dat nou niet lukt, begint u dan ook in de politiek voor uzelf?

„Nee. Ik heb er wel eens over nagedacht, maar als je in de politiek wat voor de gemeenschap wilt betekenen, dan moet je deel uitmaken van een groter geheel. En als je mazzel hebt, van een collegepartij. Dan kan je veel meer bereiken dan als eenmansfractie. En daarnaast, de partij PvdA past wel bij mij.”

9. In de discussie over het Heraclesstadion verkondigt u, net als de VVD, dat het stadion er per se moet komen. Wordt het niet eens tijd om over te stappen?

„Nee, dat is juist heel gezond als twee partijen dezelfde standpunten hebben. In mijn fractie was wel discussie en ik had ook mijn voorwaarden voor de lening aan Heracles. Uiteindelijk ging de hele fractie unaniem akkoord.”

„Kijk, ik ben geen partijman. Maar vanuit historisch oogpunt pas ik beter bij de PvdA dan bij de VVD of het CDA. De PvdA en haar voorgangers, zoals de SDAP, heeft de meeste rechten verworven waar iedereen nu nog van profiteert. Dan denk ik aan het pensioen, de CAO-regelingen, het stakingsrecht. Maar ik ben geen afzetter tegen andere partijen.”

10. U kreeg meer geld terug van de parkeerautomaat dan u had betaald, maar stopte de winst in eigen zak. Doet u vaker aan zelfverrijking?

„Nee, ik ben zo eerlijk als goud. Ik durf met zekerheid te zeggen dat ik zelfs meer betaald heb dan noodzakelijk, omdat ik altijd vroeger terug ben dan waar ik voor heb betaald. En die twee kwartjes, die heb ik weer gebruikt als parkeergeld, dus uiteindelijk zijn ze wel in een parkeerautomaat terecht gekomen.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.