Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Ilse DeLange na vijf jaar terug met nieuwe solomuziek

ALMELO - Ilse DeLange brengt eind van deze week na jaren weer nieuwe solomuziek uit. Dat kondigt de zangeres uit Almelo dinsdag aan op sociale media, door middel van een geheimzinnige boodschap. 

In het filmpje dat DeLange online plaatste, is alleen haar naam en de datum van 16 maart te zien, aanstaande vrijdag. Fans kijken al langer uit naar nieuwe solomuziek van de Twentse zangeres. DeLange bracht haar laatste soloalbum eind 2013 uit, bijna vijf jaar geleden.

Common Linnets

Daarna was de countryzangeres vooral actief met The Common Linnets. Na de tweede plaats op het Eurovisiesongfestival van 2014 volgden twee albums en tournees in binnen- en buitenland.

Daarnaast presenteerde de inmiddels 40-jarige DeLange het tv-programma Ilse's Veranda, was ze jurylid bij The Voice of Holland en organiseerde ze een eigen festival in Enschede.  

Of de aankondiging een nieuw nummer of compleet album betreft, is nog niet bekend. „Helemaal geweldig! Nog even wachten dus”, reageren fans op sociale media.

  1. Inbreker bij Noabers in Hellendoorn is 31-jarige Almeloër
    update

    Uitbater uit Hellen­doorn bluft over mes en jaagt inbreker uit Almelo weg

    HELLENDOORN - De inbreker die zaterdagmorgen iets na negen uur door uitbater Dennis van Dam van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers op heterdaad werd betrapt is volgens de politie een 31-jarige Almeloër. De politie onderzoekt nog of deze man ook in verband kan worden gebracht met een insluiping in een schuur elders in Hellendoorn en de diefstal van ‘persoonlijke spullen’ uit de kleedruimte van het personeel van de lokale Albert Heijn.

Almelo e.o.