Ilse DeLange bij De Wereld Draait Door.
Volledig scherm
Ilse DeLange bij De Wereld Draait Door. © Videostill DWDD | BNNVARA

Ilse DeLange ontroert Matthijs van Nieuwkerk tijdens laatste uitzending DWDD

ENSCHEDE - Matthijs van Nieuwkerk heeft vrijdagavond afscheid genomen van ‘zijn’ De Wereld Draait Door. De presentator had zich ongetwijfeld een ander afscheid voorgesteld, maar vanwege het coronavirus werd het een sober afscheid. Het was een wens van Van Nieuwkerk dat Ilse DeLange zou komen optreden en het lied dat ze speelde zorgde voor ontroering bij de presentator.

Van Nieuwkerk mocht van DeLange bepalen welk liedje ze zou spelen en de presentator koos voor ‘Turn! Turn! Turn!’ De in Almelo geboren zangeres had dit liedje nog nooit gezongen en was best zenuwachtig.  „Ik zit helemaal te shaken hier. En bedankt hè”, zegt DeLange lachend voorafgaand aan haar optreden.

Tijdens het optreden van DeLange (hieronder te bekijken) is te zien dat het liedje Van Nieuwkerk ontroert. Ook Marc-Marie Huijbrechts, goede vriend van de presentator en tafelheer bij de laatste uitzending, raakte zichtbaar geëmotioneerd. Na afloop van het optreden dankt Van Nieuwkerk de 42-jarige zangeres met een applaus en een handkus.

Lovende reacties

Op Twitter zijn er ook niets dan lovende reacties voor het optreden van de zangeres. Als het aan enkele Twitteraars ligt brengt DeLange het nummer ook zelf uit. Hieronder enkele reacties op Twitter.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.