Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Imperium Megahome stort verder in

ZENDEREN/ALMELO - In juli vielen Megahome uit Almelo en een viertal zustermaatschappijen met veel geraas om. Door het bankroet van nog eens vijf onderdelen is het imperium van projectontwikkelaar Willy Welles uit Zenderen verder ingestort. De Almelose rechtbank verklaarde woensdag Megahome Bouw, Megahome Bouwbedrijf, NPB Onroerend Goed, NPB Bouwbedrijf en NPB Bouw failliet.

Volgens curator J. van der Hel betekenen deze faillissementen niet dat er extra particulieren of instanties worden gedupeerd. Het gaat om ‘lege bv’s zonder personeel’, waarvan het faillissement is aangevraagd door bestuurder A. Neefjes. Betrokken bedrijven vallen voor honderd procent onder de eerder al failliet verklaarde holding van Welles.

Curator Van der Hel is volop bezig met de afwikkeling van dit bankroet. Het is een megaklus die nog veel tijd zal vergen. Rabobank Midden-Twente in Hengelo is met een vordering van 197 miljoen euro de grootste schuldeiser in het faillissement. Daarnaast vordert projectontwikkelaar Vesteda uit Amsterdam 17 miljoen. Ook de gemeente Emmen behoort tot de schuldeisers en claimt nog 1,4 miljoen euro aan niet betaalde facturen, rente en schadevergoeding.

Almelo e.o.