Volledig scherm
Dikkebandenrace 2016 Almelo © Emiel Muijderman

In beeld | 'Potentiële profs' op dikke banden door Almelo

ALMELO - Onder het toeziend oog van oud-wereldkampioen Hennie Kuiper raasden kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar vrijdagmiddag op hun fiets door het centrum van Almelo. Voor hun eigen Profronde.

De Dikkebandenrace werd vier jaar geleden in het leven geroepen, als stimulans voor de jeugd en als extra publiekstrekker. Vanaf de eerste editie kon de organisatie rekenen op minimaal zestig deelnemers, zo ook dit jaar. En dat is elders wel anders, weet juryvoorzitter Wijnand Wildeman. "Ik heb races gehad waar maar een kind aan de start stond. In Almelo merk je dat fietsen leeft."

Volledig scherm
Almelo Dikkebandenrace © Emiel Muijderman
Volledig scherm
Dikkebandenrace in Almelo 2016 © Emiel Muijderman
Volledig scherm
Dikkebandenrace in Almelo © Emiel Muijderman
  1. Almelose duikt in verleden van bijzondere zwemster

    Almelose duikt in verleden van bijzondere zwemster

    ALMELO - Enith Brigitha was de eerste Nederlandse vrouw die de 100 meter onder een minuut zwom. Op de Olympische Spelen van 1972 haalde ze een bronzen medaille op de 100 meter vrij. Maar dat had goud kunnen zijn. De twee DDR zwemsters die goud en zilver haalden kregen stelselmatig doping toegediend. Die gouden medaille kwam er niet, maar de Almelose Jeannette Ditzhuijzen heeft een boek geschreven over de bijzondere zwemster. Als een eerbetoon.

Almelo e.o.