Volledig scherm
Bewoners aan de Hagedoornstraat kunnen straks parkeren op het trottoir. © Lenneke Lingmont

In deze straat in Almelo mag je parkeren op de stoep

ALMELO - Als er in de inspraak geen zwaarwegende argumenten tegen komen, dan wil de gemeente Almelo als een soort noodoplossing vanaf medio november volledig parkeren op het trottoir in de Hagedoornstraat toestaan,

De politie heeft wel begrip voor de situatie, maar wijst de oplossing af, omdat die niet aan de verkeersregelgeving voldoet.

'Minst slechte oplossing'
Ook voor de meerderheid van de bewoners geldt dat het parkeren op de stoep aan de zijde met de oneven huisnummers allesbehalve de ideale, maar hooguit de minst slechte oplossing is. De Hagedoornstraat vormde samen met De Wetstraat een proeflocatie om ervaring op te doen met parkeren op de stoep.

Wachten
Volgens ambtenaar Chantal Schraa van de gemeente heeft de stoep dan niet meer de functie waarvoor hij bedoeld is. "Maar de gemeente heeft momenteel geen geld om het trottoir te verwijderen en wil daarom wachten tot de straat aan de beurt is voor riool- en wegonderhoud. En dat kan nog wel enkele jaren duren. Daarom willen we toestaan dat aan de zijde met de oneven huisnummers de stoep volledig kan worden gebruikt als parkeerruimte. De bewoners staan hier in meerderheid achter."

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.