Volledig scherm
De plek waar dieven flessen buit maakten. © Arjan te Bogt

Inbraken bij Ibiza in Almelo voor statiegeld en spareribs

ALMELO - Club Ibiza aan het Amaliaplein in Almelo is de afgelopen dagen slachtoffer geweest van inbrekers. Er werd geen geld buitgemaakt; de dieven hadden het voorzien op lege flessen, bitterballen en spareribs.

Een man klom in de nacht van zondag op maandag aan de achterzijde over een hek, om vervolgens bitterballen en spareribs uit de buiten opgestelde de vriezer te halen en lege flessen mee te nemen. Zeer waarschijnlijk stond een tweede man op de uitkijk.

Afzakkertje
Het gebeurde allemaal terwijl het personeel binnen na een avond werken nog een afzakkertje nam, vertelt Jurjen Loohuis van Ibiza. „Dion (Bottenberg, een van de eigenaren, red.) hoorde gerommel en ging kijken. Op dat moment ging er een man vandoor, met een euroshopper vol spullen. Dion is er nog achteraan gegaan, op zijn gladde schoenen, maar kwam te laat.”

Ook in de nacht van maandag op dinsdag was het raak, al werd er toen niets meegenomen. Wel ging het alarm af en nam de politie poolshoogte. De politie heeft de beelden in onderzoek.

Coquilles
Het is niet de eerste keer dat er flessen en voedsel wordt gejat, zegt Loohuis. „Het is nog zeker twee keer vaker gebeurd in anderhalf jaar. De schade is inmiddels een paar duizend euro, zoveel vlees en snacks zijn er ondertussen wel meegenomen. Wat wel apart is, is dat ze de dure coquilles hebben laten liggen.”

Almelo e.o.