Volledig scherm
© Annina Romita

Inbraken bij vijf huizen in Almelo

ALMELO - Meerdere huishoudens in Almelo zijn afgelopen week slachtoffer geworden van inbrekers. Bij vijf woningen in de stad werden eigendommen weggenomen.


Dinsdag werd er tussen 18.00 en 21.45 uur ingebroken in een woning aan de Jacob van Ruysdaelstraat. De dader forceerde een raam om binnen te komen. Alle ruimtes in de woning werden doorzocht. Er werden met name sieraden weggenomen.

Tussen vrijdag 21 oktober 15.00 en dinsdag 25 oktober 18.00 uur was het raak bij een woning aan de Willem de Clercqstraat. Daar verschaften de daders zich toegang via de zogeheten Bulgaarse methode, waarbij het cilinderslot wordt afgebroken. Ook in deze woning werden meerdere kamers doorzocht.

Een bewoonster van een woning aan de Rijnstraat ontdekte donderdagochtend dat er was ingebroken. Dat moet gebeurd zijn tussen woensdag 14.00 en donderdag 8.30 uur. Ook hier werd een raam geforceerd en werd zowel de boven- als de benedenverdieping doorzocht.

Ook twee woningen aan de Boerhaavelaan kregen ongewenst bezoek. Een woning werd tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 2.40 uur bezocht. Ook hier bleek een raam geforceerd. Uit de woning werd onder andere geld weggenomen. Toen agenten bij de buren wilden gaan vragen of zij iets hadden gezien of gehoord, bleek ook daar te zijn ingebroken.

Bulgaarse methode
Bij de zogeheten Bulgaarse methode halen inbrekers de deurplaat eraf en breken met een tang de cilinder. Die trekken ze er vervolgens uit. Zonder cilinder is de deur zó te openen. Ter voorkoming daarvan adviseert de politie mensen om goedgekeurde sloten met bijbehorend beslag in deuren en ramen te installeren.

Almelo e.o.