Volledig scherm
De TC Tubantia lag gewoon in de bus © Arjan te Bogt

'Inbreker' in Almelo blijkt krantenbezorger

ALMELO - Een inbreker! Jan Hinsenveld twijfelde vrijdagmorgen niet toen hij een onbekende vrouw in zijn achtertuin zag lopen en belde de politie. Onterecht, bleek later.

Jan Hinsenveld (81) schrok vrijdagmorgen om 05.15 uur wakker door het gekef van zijn twee Jack Russels.

Auto
Voor het huis draaide aan auto stationair nogal luid, eenmaal uit bed zag hij dat er rondom zijn huis een vrouw liep. Een bewegingsmelder had de lampen achter zijn huis aan de Bellinkhofsweg ontbrand. Hinsenveld vertrouwde het niet en belde voor de zekerheid de politie. "Maar ik weet niet of ze geweest zijn."

Invalster
Hinsenveld kon de slaap daarna wel weer vatten, werd een paar uur later wakker en merkte al vrij snel dat er niets weg was. Nieuwsgierig bekeek hij de beelden van zijn bewakingscamera. "Daarop zag ik dat het geen inbreker, maar de krantenbezorgster was, haha."

Een invalster, concludeerde Hinsenveld. "Ze kon de brievenbus niet vinden."

Politie
De politie heeft hij daarna nogmaals gebeld. Om te laten weten dat de zogenaamde inbreker eigenlijk de krantenbezorger was. "Ze konden er daar hard om lachen", zegt Hinsenveld. "En ik achteraf ook wel."

En de De Twentsche Courant Tubantia van die dag? Die lag uiteindelijk netjes in de bus. Sowieso heeft hij over de bezorging niets te klagen. "De krant is altijd mooi op tijd."

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen