Volledig scherm
Inbreker, inbraak, dief. © Thinkstock

Inbreker? Nee, zoon sluipt ouderlijk huis in Almelo binnen na paar borreltjes

ALMELO – Een zoon heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn vader in Almelo de stuipen op het lijf gejaagd. De man woonde al enige tijd niet meer thuis, maar na in de buurt een paar borrels te hebben gedronken leek het hem beter om niet meer in de auto te stappen. In plaats daarvan zocht hij zijn oude bed op, in zijn ouderlijk huis.

Het nachtelijke bezoek ging zijn vader niet voorbij. Hij werd wakker van gestommel in de woning. De eerste gedachte die door zijn hoofd schoot was dat het om een inbreker ging. De vader schakelde daarop de politie in.

Instagram

Het verhaal van de bijzondere melding werd op Instagram gedeeld door wijkagent Martijn van Lubek. Met meerdere voertuigen snelde de politie naar het huis. In de verse sneeuw zagen de agenten al schoenafdrukken staan. ‘Het zal toch niet… een klassiek doemscenario doemt in onze gedachten op’, schrijft Van Lubek.

De agenten gingen de woning binnen, waar de geschrokken vader ze al stond op te wachten. Hij vertelde dat hij net boven nog gestommel hoorde. De agenten gingen de trap op en troffen daar een man aan. Terwijl de politie de man ondervroeg, luisterde de vader mee. ‘Hij hoort de stem van de inbreker en die klinkt wel heel bekend… Het bleek zijn zoon te zijn’.

Adrenalinestoot

Loos alarm dus, maar Van Lubek en zijn collega’s konden er wel om lachen. ‘Resultaat: een leuke melding en een flinke adrenalinestoot voor vader. Bovenal toch een goeie keus van zoon.’

Almelo e.o.