Volledig scherm
Gedupeerde horeca-ondernemer Ruud de Jong voor De Shamrock, waar is ingebroken. © Henk Bouwhuis

Inbrekers stelen in Almelo kluis met dagopbrengst bij The Shamrock

ALMELO - Eigenaar Ruud de Jong van The Shamrock heeft er behoorlijke de pee in. Inbrekers hebben in de nacht van zondag op maandag hun slag geslagen bij de Ierse pub annex restaurant aan de Grotestraat 135 in Almelo.

Daarbij is de kluis met dagopbrengst meegenomen. Er zat ruim 2200 euro in, vertelt De Jong. „Ik verwacht het geld niet terug te zien”, zegt hij.

De daders zijn aan de aan de achterzijde het pand binnengekomen, door een raam open te breken. Daarna ging het alarm af. De inbrekers sloegen snel hun slag door de hele kluis mee te nemen. Die stond boven, op een andere plek dan gebruikelijk, vanwege een verbouwing, De inbraak was rond vier uur.

Bewakingscamera

Op bewakingsbeelden is te zien dat twee jongens met de kluis in hun handen weglopen, richting Korte Prinsenstraat. De Jong: „De stalen kluis weegt een kilo of veertig, dat moet hen wel moeite hebben gekost”.

Het alarm duurde een minuut of tien. Buren werden er wakker van. „Ik ben zelf ’s ochtends door de schoonmaakster gewaarschuwd”, vertelt de horeca-ondernemer die twee zaken in Almelo en een in Enschede drijft. Hij is niet tegen inbraak verzekerd.

Beelden online zetten?

Via Facebook doet De Jong een oproep aan eventuele getuigen. Ook is hij van plan op een later tijdstip de camerabeelden met de inbrekers online te zetten, als die zich dan nog niet hebben gemeld. Want De Jong hoopt vurig dat de daders alsnog worden gepakt.

Twintig jaar lang heeft hij geen last van inbrekers gehad, vertelt Ruud de Jong. „Nu zit het even tegen.” Vorige maand is zijn auto, een blauwe Ford Focus, gestolen.

De wagen is weer terecht, laat hij weten. „Teruggevonden in München, anderhalve week geleden. Met lege tank.”

Almelo e.o.