Volledig scherm
© Christian van der Meij

Indrukwekkende herdenking voor overleden AVC Heracles-man

ALMELO. Het Almeloos Feestje ontpopt zich steeds meer tot de traditionele openingswedstrijd van de voorbereiding. Het duel aan de Bornsestraat, tussen Heracles en de Almelose selectie, doet doorgaans zijn naam eer aan. Toch is het zaterdagmiddag anders dan anders. Uitgerekend een week geleden overleed Arjan Boertien, één van de organisatoren van het Almeloos Feestje en lid van verdienste van AVC Heracles, op veertigjarige leeftijd, nadat hij al geruime tijd ziek was.

Kort na de opkomst van de spelers, is er een minuut applaus, onder toeziend oog van de vrouw en kinderen van Boertien. Op een zwart-wit AVC-shirt, ter hoogte van de middenlijn, prijken de woorden ‘Arjan bedankt voor alles’. Een foto van een lachende Boertien ernaast. Het maakt diepe indruk. Ook bij Arjan Rikmanspoel, die jarenlang met Boertien in de organisatie zat. ,,Maar Arjan had niet anders gewild dat het door zou gaan’’, zegt hij. ,,Desondanks blijft het dubbel.’’ Even regeert de traan op het Almeloos Feestje.

Wedstrijdbal
Na afloop is de traditionele handtekeningenjacht geopend, maar de mooiste 'krabbels' komen op de wedstrijdbal, die direct na het laatste fluitsignaal door scheidsrechter Roelof Luinge is veiliggesteld. Rikmanspoel maakt met het ronde leder een rondgang langs de Heracles-spelers. ,,Deze is voor de kinderen van Arjan Boertien.’’

Almelo e.o.