Volledig scherm
PREMIUM
Naomi Middelveld (wit shirt) mocht meedoen met een 'droog-training' van de Infestos-schaatsploeg: krachttraining, hardlopen, uithoudingsvermogen. © Emiel Muijderman

Ineens traint Naomi (17) uit Almelo met olympisch kampioenen

ALMELO - "Trek je sportkleren maar aan", kreeg de verbaasde Almelose Naomi Middelveld gistermorgen van haar moeder te horen. Even later stond ze voor een training op de atletiekbaan in Haaksbergen, met schaatstoppers als Ireen Wüst en Esmee Visser.

De verrassing was een cadeautje van haar moeder Marjan Schippers, die buitengewoon trots is op het havodiploma dat Naomi (17) binnenkort in ontvangst mag nemen. Dat papiertje werd haar bepaald niet in de schoot geworpen. De Almelose moet om de drie weken naar Heidelberg, in Duitsland, voor therapie en onderzoek, omdat zij de aandoening eilo heeft. Eilo staat voor Exercise Induced Laryngeal Obstruction, een verzamelnaam voor vernauwingen die tijdens inspanning ontstaan vlak boven of ter hoogte van de stembanden. "Daardoor krijg ik geen lucht meer en ik kan er zelfs van flauwvallen", zegt Naomi.

Almelo e.o.