Verona Hendriksen (links) liep ziekte van Lyme op door een dazenbeet. Een behandeling is duur en wordt niet vergoed. Zusje Nathalie (geel shirt) zette een actie voor Verona op.
Volledig scherm
PREMIUM
Verona Hendriksen (links) liep ziekte van Lyme op door een dazenbeet. Een behandeling is duur en wordt niet vergoed. Zusje Nathalie (geel shirt) zette een actie voor Verona op. © Frans Nikkels

Insectenbeet veranderde leven Almelose Verona (25) dramatisch: ‘Heb altijd pijn’

ALMELO - Een beet van een daas zette het leven van de nu 25-jarige Verona Hendriksen uit Almelo op de kop. Ze lijdt aan de ziekte van Lyme en heeft elke dag pijn. Een behandeling in Almere biedt mogelijk uitkomst. „Maar die gaat al met al 10.000 euro kosten. En wordt niet vergoed.” 

 1. Torenhoge gasprijs jaagt Twentenaren naar houtkachels, ondanks de fijnstofkritiek: ‘Ze vliegen de winkels uit’
  PREMIUM
  Met poll

  Torenhoge gasprijs jaagt Twentena­ren naar houtka­chels, ondanks de fijnstof­kri­tiek: ‘Ze vliegen de winkels uit’

  WIERDEN/VRIEZENVEEN/DEN HAM - Terwijl het buiten 30 graden is, denk je niet direct aan een gezellig knappend haardvuur. Maar niets blijkt minder waar. Door de stijgende gasprijs kopen Nederlanders volop houtkachels, om het straks na de zomer niet koud te krijgen. Ondernemers in Twente klagen niet, want hun eigen schoorstenen roken er geweldig door.
 2. Inflatie dilemma voor Twentse ondernemers: ‘Waarom pikt overheid een graantje mee als je een bonus geeft?’
  PREMIUM

  Inflatie dilemma voor Twentse onderne­mers: ‘Waarom pikt overheid een graantje mee als je een bonus geeft?’

  ENSCHEDE - De inflatie lag vorige maand voor het eerst in bijna vijftig jaar boven de 10 procent. Dat merken consumenten in de portemonnee en het zorgt voor dilemma’s bij ondernemers. De eigenaar van het Twentse Jongbloed Fiscaal Juristen pleit voor belastingvrije bonussen. „Nu gaat een groot deel van zo’n bedrag naar de staat, waarom moet die een graantje meepikken?”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.