Volledig scherm
PREMIUM
© Lenneke Lingmont

Inspectie grijpt in bij ZorgAccent: medicijnenprotocol niet op orde

RIJSSEN - De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft in februari van dit jaar acuut ingegrepen bij ouderenzorgorganisatie Zorgaccent. Bij een bezoek aan drie locaties werd gezien dat er zeer slordig werd omgegaan met medicijnen: zo werden er pillen onbeheerd aangetroffen in een keukenlaadje.

ZorgAccent kwam de laatste jaren vooral positief in het nieuws nadat zorgvoorvechters Hugo Borst en Carin Gaemers  de Twentse instelling ‘de beste van Nederland’ noemde. Maar de inspectie denkt daar duidelijk anders over. Op 12 en 13 februari brachten inspecteurs een bezoek aan de locaties Stadskwartier in Rijssen en ’t Wedervoort in Wierden. De persoonsgerichte zorg was op beide locaties dik in orde: er is veel warme aandacht voor de individuele patiënt.

Slordige manier

Maar de inspecteurs schrokken met name van de slordige manier waarop met medicijnen werd omgesprongen. Er waren nauwelijks protocollen voor de verstrekking van medicijnen en als die er wel waren, wist het personeel er onvoldoende van.

Ook werden medicijnen aangetroffen in keukenlaadjes, keukenkastjes en onafgesloten ruimtes. Op flesjes Haldol, een vloeibaar anti-psychoticum, ontbraken de etiketten en er lagen pillen los in een laatje, waardoor niet duidelijk was wat voor pillen dat waren en voor welke patiënt ze bedoeld waren.

Quote

Gezien de geconsta­teer­de risico’s conclu­deert de inspectie dat er vervolgtoe­zicht nodig is

Inspecteurs
  1. Omvangrijke strafzaak tegen oplichter Henk B. gaat vandaag van start
    PREMIUM

    Omvangrij­ke strafzaak tegen oplichter Henk B. gaat vandaag van start

    ALMELO - De rechtbank Almelo heeft vier dagen uitgetrokken voor het proces tegen Henk B. (50), zijn vrouw Jolande te R. (51) en zijn schoonvader J. te R. (75). De Almeloërs worden ervan verdacht 43 mensen te hebben opgelicht voor enkele duizenden tot wel tienduizenden euro’s per persoon. Met vervalste papieren wekten ze de indruk te investeren in onroerend goed. Deze maandag begint in Almelo de omvangrijke strafzaak tegen oplichter B.

Almelo e.o.