Volledig scherm
foto ANP

Installatiebedrijven Slot en Van Egdom failliet

ALMELO/ENSCHEDE – Curator mr. Jeroen Stekelenburg van het maandag failliet verklaarde installatiebedrijf Meulenbeld-Hofhuis koerst op een snelle doorstart.

Volgens de curator zijn er meerdere gegadigden voor (delen van) het bedrijf, dat 150 werknemers telt en bekend staat onder de namen Van Egdom en Slot.
Volgens Stekelenburg is Meulenbeld waarschijnlijk het slachtoffer geworden van de crisis in de bouw, al heeft het bedrijf een redelijk goed gevulde orderportefeuille. ‘Maar over de precieze oorzaken en wie er eventueel schuld heeft, kan ik nu niet meer zeggen. Mijn prioriteit ligt nu bij het voortzetten van het werk en het realiseren van een doorstart’. Het faillissement was door de eigenaar-directeur zelf aangevraagd. De banken hadden er volgens Stekelenburg geen vertrouwen mee in. Het vakantiegeld vormt niet de nekslag. Dat wordt in juni uitbetaald, in dit geval door het UWV. Vakbondsbestuurder Hans Zebel reageerde dinsdagochtend verbaasd: "Omdat Meulenbeld Hofhuis bekend stond als een redelijk solide bedrijf".

Almelo e.o.